Watermanagement

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Toen Ursula en ik donderdagavond ontdekten dat het toilet op de begane grond verstopt was, dachten we dat wel even op te lossen met de plopper. Makkelijk genoeg toch? Had je gedacht. Een plopper en twee huisvrouwenoplossingen van internet later was het toilet nog steeds verstopt—maar rook het wel lekker naar afwasmiddel. We gaven op en dachten: dat komt morgen wel.

‘Het’ kwam inderdaad de volgende dag, maar in een iets andere vorm dan gedacht. ‘s Ochtends de honden uitgelaten, gedoucht en wat boodschappen gedaan, niks aan de hand. Ursula moest nog even in de badkamer van haar ouders zijn om wat te pakken voor in haar koffer…en daar was ‘het’: de hele badkamer was overstroomd. Met rioolwater. Dat bruin was. Jawel: het was blijkbaar niet alleen de WC op de begane grond, maar het riool dat verstopt was. En dus kwam AL HET RIOOLWATER door het bad, de douche, de wastafel, de gootsteen, eigenlijk door al het waterwerk op de beneden verdieping, OMHOOG. Bruin poepwater.

Opa was er gelukkig snel met een waterstofzuiger (ik was wonderlijk genoeg degene die door Ursula de blubber in werd gestuurd om te gaan zuigen…) en een halfuur en twee stofzuiger-loads later was alles weer semi-droog. Handdoeken: permanent afgeschreven en de tijdschriften van de WC kenden ook betere tijden…

Ondertussen was de rest van de familie onderweg uit Galveston, omdat ze daar juist géén water meer hadden. En toen we uiteindelijk aan het inpakken van de auto voor de roadtrip naar Minnesota, begon het keihard te regenen.

De watergoden zijn ons duidelijk niet gunstig gezind… Maar shit happens, right?