Baaaaack to Texas!

Fast forward een goed halfjaar: ik ben inmiddels afgestudeerd en ondertussen geaccepteerd aan de University of Minnesota in Minneapolis. Weer terug naar de Verenigde Staten dus, en nu voor een jaar… Het programma in Minneapolis begint op 13 augustus. Vanaf m’n afstuderen op 24 juli betekent dat dus nog twee weken vakantie. Niet veel, maar wel genoeg voor een rondje Texas, het land waar alles groot en warm is. En hoewel het daar dan misschien warm mag zijn en Minnesota een beduidend frisser klimaat heeft, helpt het toch bij het acclimatiseren: een beetje tijd om te wennen aan reclames met als slogan “Viiiiva Viaaaagra” is wel zo lekker… Maandag 27 juli kwam ik aan in Texas en gelukkig was alles nog precies zoals ik het in december had achtergelaten: heel erg bijzonder warm, veel te grote auto’s, maar bovenal heel veel heel vriendelijke mensen. Serieus, dat valt me iedere keer weer op aan die gekke Amerikanen: ze zijn zo lief! Het plan was als volgt: twee weken in Texas, en dan per auto een roadtrip naar Minneapolis maken. Twee weken in Texas betekent vooral een flinke ronde langs vrienden. In Houston logeer ik bij Ursula en haar familie, een goed vriendinnetje van vorig jaar met een redelijk extreme maar bijzonder vermakelijke familie. Gestoord is misschien een beter woord, maar dan wel op de prettige manier. Zij zijn het afgelopen jaar zo’n beetje mijn Amerikaanse familie geworden, dus het was er lekker thuiskomen. Om al dat rondreizen wat makkelijker te maken had ik van te voren de opa van Ursula al aan het werk gezet, en inderdaad: toen ik werd opgehaald van het vliegveld stond ‘ie daar met een auto voor me klaar. Een felrode Amerikaanse Pontiac: guitig ding en dat maakt het leven in dit land waar openbaar vervoer nog steeds een vies, communistisch woord is, een stuk makkelijker.

IMG_1080

De eerste dagen in Houston stonden vooral in het teken van een hoop dingen regelen en vooral het verwerken en uitrusten van het hele afstudeergebeuren. Het studeren mag dit jaar dan wel in Minneapolis gaan plaatsvinden, maar dat is natuurlijk geen reden om niet eerst nog even terug te gaan naar Texas, land van alles dat groot en warm is. Een beetje vakantievieren voor het circus in Minneapolis begint kan natuurlijk geen kwaad. Acclimatiseren ook niet, heb ik gemerkt: als je een tijdje weg bent geweest uit dit land is het makkelijk om juweeltjes als Viagrareclames met de slogan “Viiiiva Viaaaagra” te vergeten. Praktisch is het ook: even een bankrekening openen is ook makkelijk geregeld zo. Tijd voor leuke dingen was er gelukkig ook: ik heb vrienden gezien, en de James’ hadden een beach house gehuurd aan de Texaanse kust in Galveston—dat was de bestemming van afgelopen weekend. Zo ontzettend lekker om eens een weekend afgesloten te zijn van de buitenwereld en eens goed naar het strand te gaan. Zee, zon, zout: super. Ook: veel vis en alcohol (Ursula’s moeder, Kay, vond dat de meerderjarige aanwezigen (Tim—Ursula’s vriend—, zijzelf en ik) wel een paar rum-cola’s en mojito’s hadden verdiend. Kortom: weekend van m’n leven gehad daar. ‘t Is weliswaar niet het mooiste strand van de wereld en er was in Galveston helaas nog veel kapot sinds de hurricane van vorig jaar, maar het was een heerlijke plek om even te zijn.


Maandag was het tijd voor een change of scenery: tijd voor de road trip naar Austin, waar ook een hoop vrienden van vorig jaar de zomer doorbrengen. Om het een beetje in context te plaatsen: Austin is de hippiestad van Texas. Gezellig hippie, dat zeker, maar erg hippie. Het was dan ook niet zo raar dat van m’n vrienden daar er twee in een ‘clothing optional’ appartementencomplex woonden. (Kleren waren optioneel, wiet allerminst overigens. En er werd ook verdacht veel over acid gepraat… Niet echt mijn ding, overigens.) Hartstikke leuk om allerlei mensen weer te zien, ‘s avonds Mexicaans gegeten bij Polvo’s: prima. De volgende dag geluncht met m’n oude prof Engels, dr. Gaines, en zijn vrouw bij een Mexicaans restaurant in Georgetown, waar ik vorig jaar heb gestudeerd. De campus even bekeken, bij de boekenwinkel wat stickers voor op de auto gekocht (hee, het moet wel een beetje mijn auto worden!) en ‘s middags weer naar Austin gereden om naar Barton Springs, een groot natuurbad te gaan.

Prima mensen kijken daar: best grappig om eens de mensen zonder tattoo te kunnen tellen… Heerlijk afgekoeld en ‘s avonds…Mexicaans gegeten. Diezelfde avond had een aantal vrienden een welkom terug-feestje voor me georganiseerd op de campus in Georgetown: supergezellig. Trash can punch was zoals altijd prima drinkbaar. De nacht doorgebracht op de campus, en ‘s ochtends bij El Charrito…jawel, breakfast tacos gegeten. Drie dagen alleen maar Mexicaans dus…gelukkig kan ik daar tegenwoordig wèl tegen, haha. Net als de hitte overigens: die valt me ook minder op dan vorig jaar toen ik net aankwam en dat is best prettig, want het wil hier overdag nogal eens 38ºC worden…lekker zweterig dus. Gelukkig heeft alles hier bijzonder sterke airco… Inmiddels weer terug in Houston en klaar voor het begin van het grote avontuur. Morgen vertrekken Ursula en ik naar Dallas, waar we twee nachtjes blijven bij vrienden en daarna rijden we door Minneapolis. Druk bezig met inpakken nu dus en dus komt het bijzonder goed uit dat we net een bijzonder verstopt toilet tegenkomen. Mijn ontstoppingskunsten zijn overigens ongeëvenaard: het ding is nog steeds verstopt, maar de ontstopper is kapot. Topper! Net de zeepsopoplossing geprobeerd: die ziet er vooral hilarisch uit en laat de boel in ieder geval lekker ruiken…maar werken? Nah… Alright, u is allen weer op de hoogte—meer volgt vanuit een andere locatie: Dallas, Kansas, of misschien vanuit Minneapolis? U hoort snel van mij. Ondertussen alvast een filmtip om uzelf bezig te houden: “New in Town”, met Renee Zellweger: gaat over iemand die zich vers in Minnesota wil vestigen…en die het bijzonder koud heeft.

One thought on “Baaaaack to Texas!”

Comments are closed.