Batshit Crazy

Georgetown, TX is nou niet het toonbeeld van de meest ‘happening’ stad in central Texas. Zacht gezegd: het is er na een uurtje of 10 ‘s avonds gewoon redelijk uitgestorven. En wat doet een gemiddelde mens dan? Ik weet het niet, maar de gemiddelde Georgetowner gaat dan eten in één van de heel veel fast-food restaurants. Maar, omdat de universiteit het beste voor heeft met haar exchange en transfer studenten (studenten die hier pas na hun eerste jaar beginnen), wilden ze ons ook wel eens de echte wereld laten zien en dus zijn we donderdagavond voor het eerst ‘de grote stad’ in geweest.

Dan denk je, goh, ze zullen ons wel wat van het centrum laten zien of iets dergelijks, maar nee: blijkbaar staat Austin bekend om iets heel anders. Vleermuizen. Jawel: Austin beschikt over de grootste stedelijke vleermuizenkolonie van de wereld. Dat laatste is heel belangrijk, net als het eerste deel: als je de definitie maar krap genoeg maakt, dan word je vanzelf de beste. Hoe dan ook: de Austinse vleermuizen verstoppen zich onder de Congress Bridge. En het mag weliswaar even duren voordat ze er onder vandaan komen, maar zo tegen half negen ‘s avonds steken de eerste nieuwsgierigen hun kop buiten de deur en even later volgt dan de hele zwerm. En het zijn er véél! Omdat u allen visueel is ingesteld, en ik heel graag rekening hou met mijn lezerspubliek, even een idee van wat ik met “veel vleermuizen” bedoel:

Nog wat meer foto’s gemaakt in Austin, in de omgeving van de Bat Bridge:

Mensen uit Austin noemen dit deel van de rivier Town Lake, voor normale Amerikanen is dit gewoon de Colorado River. Waarom? Geen idee.

 

Geen activiteit in Amerika is compleet zonder snacks. Dus: op naar de ijsboer voor wat ijs. Prima te doen!
Sommige aanwezigen vonden het ornament van het motel in de verte wat suggestief... Puriteinse Amerikanen.

2 thoughts on “Batshit Crazy”

  1. Hee Woutie,

    Ik ben weer bijgelezen hoor! Goed om te horen dat alles je goed gaat :-). Het komt vast goed met de wat schuchtere exchange studenten, ze zullen vast gewoon wat tijd nodig hebben om los te komen! En de Finse zal vast ook wel gewend raken aan de breedte van de stoepen :-).

    Veel succes de komende week en hou ons op de hoogte!

  2. “Tara uit Noord-Ierland is een wat teruggetrokken figuur (en dat terwijl haar figuur zich lastig op de achtergrond laat plaatsen…)”…

    Muhaha, Wouter op zijn best..maar klinkt goed voor de rest kerel! Veel plezier en succes daar nog!

Comments are closed.